Goda råd kring säkerhetsdörrar

Bostaden är en plats där vår känsla av säkerhet är av högsta prioritet, oavsett om vi bor i en villa eller en lägenhet. För att ytterligare stärka denna trygghet kan det vara klokt att överväga att installera en säkerhetsdörr. I följande text kommer vi att ge dig goda råd och tips att ha i åtanke när du väljer en säkerhetsdörr för ditt hem. Att skapa trygghet med säkerhetsdörrar är något Woodsteel är bra på, så vårt första tips är att kolla in deras sajt!

Viktigt att veta

Oavsett om du planerar att installera en säkerhetsdörr i din lägenhet eller hus, är det viktigt att välja en dörr som uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna. En säkerhetsdörr bör vara certifierad enligt den europeiska standarden SS EN-1627 och uppfylla kraven för att klassificeras som RC3. Dessutom är det nödvändigt att granska dörrens brandklassificering. Den idealiska dörren bör vara både brandklassad och brandgastätad och det är fördelaktigt att söka efter en dörr med åtminstone brandklass EI2 15/EW 30 för att säkerställa en hög nivå av brandsäkerhet.

Så väljer du rätt säkerhetsdörr

Om du är i processen att välja en säkerhetsdörr för din lägenhet, är det klokt att även överväga ljudisolering som en viktig aspekt. Detta kan hjälpa dig att undvika att störas av oväsen från trapphuset eller omgivningen.

Dagens ytterdörrar bör inte bara erbjuda säkerhet utan också estetisk tilltalande design. Det är viktigt att välja en dörr som harmonierar med din bostad. I många lägenheter och trapphus följer dörrarna ett standardiserat utseende, medan för huset kan du ha mer frihet i ditt val, men det är fortfarande viktigt att dörren kompletterar husets exteriör.

En annan viktig aspekt att tänka på är isolering. Se till att din dörr är välisolerad för att skydda mot kyla och förhindra drag. Du kan bedöma isoleringen genom att titta på dörrens U-värde – ju lägre detta värde är, desto mer energieffektiv och isolerad är din dörr.