Skräddarsydda gardiner

Letar du efter skräddarsydda gardiner men vet inte hur du ska gå till väga? Den här guiden ger dig det du behöver för att köpa skräddarsydda gardiner till ditt hem.

Online

Med onlineshopping har det blivit enklare än någonsin att köpa färdiga gardiner online. Men med flera tillgängliga alternativ kan det ta tid och vara besvärligt att välja de perfekta gardinerna för ditt hem. Skräddarsydda gardiner finns i en mängd olika varianter, så det gäller att veta vad man letar efter. Fördelen med online är att du kan titta runt och bli inspirerad innan du slutgiltigen bestämmer dig.

Mät dina fönster och din vägg

Innan du letar efter gardiner som du tycker passar ditt hem är det mycket viktigt att mäta dina fönster. Säkerställ att mäta fönstrets bredd och höjd och lägg till några centimeter fär varje mått för att säkerställa att gardinerna täcker hela fönstret. Tänk också på om du behöver sätta upp dem på sidan, vilket gör att du bör säkerställa även mått på sidan av fönstret.

Stil och tyg

Gardiner finns i en mängd olika stilar och med olika tyger. Du bestämmer och här är en enorm fördel med online. Du kan botanisera runt och se på olika modeller hur mycket du vill. Tänk på färger, om du vill ha två lager, om du behöver total mörkläggning eller kan ha ett visst mått av ljusinsläpp, om tyget ska vara linne, bomull eller kanske sammet. Ja, du hör. Det finns mängder med möjligheter.

Tänk på rummet du köper dem för

Gardiner för ett vardagsrum är något helt annat än gardiner för ett kök eller vardagsrum. Gardiner kan du i princip ha överallt där det finns fönster eller balkong. Det är dock viktigt att en modell som du har tänkt för ett vardagsrum inte kan passa i ett kök och vice versa. Låt rummets stil också avspegla sig i gardinval.

Lycka till!